TŪM

Projektas „Tūkstantmečio mokyklos II“

crop 535x217 tum horizontaluslt 00 fichier de reproduction next generation eu posNaujos kartos LT 

Dirbame su Lions Quest

Lions Quest

UNIVERSALUS MOKYMO(SI) DIZAINAS

 

Projektas „MOKYKLŲ APRŪPINIMAS GAMTOS IR TECHNOLOGINIŲ MOKSLŲ PRIEMONĖMIS“


Mokyklu aprupinimas priemonem

 Projektas „Kokybės krepšelis“

Kuriame Lietuvos ateitį 2014 2020

Erasmus+ LELETO leidinys

Nuorodos

 

 

 

 

 

 

logo text 1080 

 Pilietiškumo mokykla LOGO

smm

Utenos jaunimo1

UVSB

Svietimo centras

Emokykla 

LM

NSA 

 

 

 

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Nuo 2015-01-01

Pasaulinė lyderystės konferencija

Parašyta 2024-04-08 Peržiūros: 38

2023 m. lapkričio mėnesio 17–18 dienomis Palangoje vyko Pasaulinė lyderystės konferencija. Pirmą sykį pasaulinė lyderystės konferencija (PLK) prieš kone tris dešimtmečius įvyko Čikagoje, JAV. Iš krikščionių bendruomenėms skirto renginio PLK išaugo į tūkstančius dalyvių kasmet sutraukiantį susitikimą, kuriame žymių užsienio ir Lietuvos lyderių paklausyti prie vieno stalo sėda jauni ir senjorai, verslininkai, švietimo atstovai ir visi norintys.

Konferencijoje dalyvavo Utenos Vyturių progimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Ligita Vaišnoraitė, mokytojos Genovaitė Šipkuvienė, Vita Pimpienė ir Ramunė Sabaliauskienė. Dalyvės vasario - kovo mėnesiais keturių gerosios patirties sklaidos renginių metu pagrindinėmis PLK pranešėjų mintimis ir idėjomis dalijosi su Vyturių progimnazijos mokiniais, mokytojais, mokinių tėvais ir socialiniais partneriais. Renginių dalyviai klausėsi daugiausia minčių sukėlusių, didžiausią įspūdį palikusių pranešimų.

  • Inovatyvios „Life Church“ bažnyčios pastorius Kreigas Grošelis akcentavo pasitikėjimo svarbą, pateikė formulę kaip sukurti pasitikėjimo kultūrą: skaidrumas + empatija + nuoseklumas = pasitikėjimas. Jis teigė, kad pasitikėjimas yra sėkmingo vadovavimo pagrindas, lyderystės dabartis ir ateitis.
  • Buvusi JAV valstybės sekretorė Kondoliza Rais išsakė savo požiūrį į lyderystę ir gyvenimo esmę: didieji lyderiai nepriima pasaulio tokio, koks jis buvo ir siekia, kad pasaulis būtų toks, koks jis ir turėtų būti.
  • Erina Mejer, verslo mokyklos „Insead“ dėstytoja, knygų autorė, kalbėjusi apie darbuotojų laisvę, akcentavo, kad darbuotojų laisvė skatina jų novatoriškumą.
  • Džeimsas Klieras, „Įpročių akademijos“ įkūrėjas, knygų autorius gyvenimiškais pavyzdžiais iliustravo išsikelto tikslo ir jam pasiekti susikurtos sistemos sąsajų svarbą teigdamas, jog išsikelti tikslą – paprasta, tačiau sunku sukurti rinkinį įpročių, kurie vestų reikiamo rezultato link.
  • Anita Elbers, Harvardo verslo mokyklos dėstytoja, knygų autorė išsakė mintis kaip vadovauti savo sričių profesionalams.
  • Patrikas Lenčionis „The Table Group“ įkūrėjas ir prezidentas, knygų autorius aptarė tris drąsos rūšis.
  • Chris Mathebula, vyresnysis „Hope Restoratiopn Ministries“ pastorius, knygų autorius kėlė klausimą - Dėl ko verta aukotis šiandien?

Išklausę pranešimų dalyviai atliko refleksiją. Išaiškėjo, kad mokiniams labiausiai patiko Džeimso Kliero pasisakymas apie įpročių galią, nuo kurios priklauso mūsų sėkmė. Suaugusieji akcentavo pranešimus apie pasitikėjimą , asmeninę, tarpasmeninę ir viešąją drąsą bei pasiaukojimą.

Dalyvavimas konferencijoje yra mokykloje vykdomo Tūkstantmečio mokyklų II projekto dalis. Tūkstantmečio mokyklų programa įgyvendinama pagal ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planą „Naujos kartos Lietuva“, finansuojamą Europos Sąjungos ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės „NextGenerationEU“ lėšomis.