TŪM

Projektas „Tūkstantmečio mokyklos II“

crop 535x217 tum horizontaluslt 00 fichier de reproduction next generation eu posNaujos kartos LT 

Dirbame su Lions Quest

Lions Quest

UNIVERSALUS MOKYMO(SI) DIZAINAS

 

Projektas „MOKYKLŲ APRŪPINIMAS GAMTOS IR TECHNOLOGINIŲ MOKSLŲ PRIEMONĖMIS“


Mokyklu aprupinimas priemonem

 Projektas „Kokybės krepšelis“

Kuriame Lietuvos ateitį 2014 2020

Erasmus+ LELETO leidinys

Nuorodos

 

 

 

 

 

 

logo text 1080 

 Pilietiškumo mokykla LOGO

smm

Utenos jaunimo1

UVSB

Svietimo centras

Emokykla 

LM

NSA 

 

 

 

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Nuo 2015-01-01

Išvyka į Akvakultūros centrą

Parašyta 2023-05-31 Peržiūros: 60

1a ir 6a klasės mokiniai lankėsi Kauno VDU Žemės ūkio akademijos Akvakultūros centre. Susipažino su Akvakultūros vystymosi Lietuvoje istorija, žuvininkystės ūkiais Lietuvoje, žuvų auginimui taikomais būdais, paplitusiais Lietuvoje, ES ir pasaulyje, naudojama įranga ir technologijomis, pagrindinėmis Lietuvoje auginamų žuvų rūšimis, jų gyvenimo ciklo ir auginimo dirbtinėmis sąlygomis suderinimu.

Keliavo į laboratorijas, tyrinėjo, matė Akvakultūros centro uždaras apytakines sistemas bei jose auginamas žuvis. Smalsiai apžiūrinėjo čia auginamus eršketus, karpius, sterles, šamus, susipažino su žuvų auginimui naudojamais įrenginiais, sužinojo, kaip apžiūrėjus žvyną nustatyti žuvies amžių ir daug kitų įdomių dalykų. Susipažino su žuvų auginimo profesija, verslu akvakultūros srityje.

Pasisotinę kavinėje ir kupini įspūdžių pirmokai ir šeštokai grįžo namo. Programos tęstinumas vyks rudenį. Pavasarį programoje dalyvavusiems moksleiviams bus surengtas konkursas, kuriame dalyviai pademonstruos, ką pavyko sužinoti viso šio pažintinio ciklo „Išauginta Europos sąjungoje“ metu.

Mokiniai ir mokytojai nuoširdžiai dėkoja Kauno VDU Žemės ūkio akademijos Akvakultūros centro ir projekto „Išauginta Europos sąjungoje“ komandai.