TŪM

Projektas „Tūkstantmečio mokyklos II“

crop 535x217 tum horizontaluslt 00 fichier de reproduction next generation eu posNaujos kartos LT 

Dirbame su Lions Quest

Lions Quest

UNIVERSALUS MOKYMO(SI) DIZAINAS

 

Projektas „MOKYKLŲ APRŪPINIMAS GAMTOS IR TECHNOLOGINIŲ MOKSLŲ PRIEMONĖMIS“


Mokyklu aprupinimas priemonem

 Projektas „Kokybės krepšelis“

Kuriame Lietuvos ateitį 2014 2020

Erasmus+ LELETO leidinys

Nuorodos

 

 

 

 

 

 

logo text 1080 

 Pilietiškumo mokykla LOGO

smm

Utenos jaunimo1

UVSB

Svietimo centras

Emokykla 

LM

NSA 

 

 

 

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Nuo 2015-01-01

Gruodžio 9-oji – Antikorupcijos diena

Parašyta 2022-12-13 Peržiūros: 72

2022 12 09 Stop korupcijai2004 m. Jungtinių Tautų iniciatyva visame pasaulyje pradėta minėti Antikorupcijos diena. Gruodžio 9-oji pasirinkta todėl, kad šią dieną Meksikoje įvyko konferencija kovos su korupcija problemoms spręsti. Su korupcija susiduria visos pasaulio valstybės, ji reiškiasi įvairiose institucijose, įvairaus amžiaus žmonių sluoksniuose. Kadangi korupcijos padėtis kiekvienoje valstybėje yra kitokia, tad ir kovos būdai su ja yra skirtingi.

Lietuvoje svarbiausia institucija, kovojanti su korupcija, užsiimanti antikorupciniu švietimu, yra STT. Šiais metais spalio – lapkričio mėnesiais STT organizavo konkursą 8 – 12 klasių moksleiviams „Skaidrumą kuriame kartu“. Jame dalyvavo ir mūsų mokyklos 8a klasės mokiniai. Konkurso metu reikėjo atlikti 2 užduotis: individualiai išspręsti testą ir kartu su bendraklasiais atlikti kūrybinį darbą. Užduotis pavyko įveikti, nors testas ir nebuvo lengvas. Mokiniai susipažino su įvairiomis situacijomis, kurių metu buvo siekiama išspręsti problemas ne visiškai sąžiningais būdais, kūrė plakatą „Stop korupcijai“.

Norisi tikėti, kad panašūs konkursai, didesnis dėmesys korupcijos problemoms, padės sukurti skaidresnę aplinką, kurioje mes visi jausimės geriau ir saugiau.