TŪM

Projektas „Tūkstantmečio mokyklos II“

crop 535x217 tum horizontaluslt 00 fichier de reproduction next generation eu posNaujos kartos LT 

Dirbame su Lions Quest

Lions Quest

UNIVERSALUS MOKYMO(SI) DIZAINAS

 

Projektas „MOKYKLŲ APRŪPINIMAS GAMTOS IR TECHNOLOGINIŲ MOKSLŲ PRIEMONĖMIS“


Mokyklu aprupinimas priemonem

 Projektas „Kokybės krepšelis“

Kuriame Lietuvos ateitį 2014 2020

Erasmus+ LELETO leidinys

Nuorodos

 

 

 

 

 

 

logo text 1080 

 Pilietiškumo mokykla LOGO

smm

Utenos jaunimo1

UVSB

Svietimo centras

Emokykla 

LM

NSA 

 

 

 

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Nuo 2015-01-01

Pažintinė - patyriminė 7a ir 7b klasių mokinių išvyka į Anykščius

Parašyta 2022-05-13 Peržiūros: 185

Savo krašto istorijos populiarinimas ir tautinės tapatybės formavimas, patriotiškumo ugdymas, mokykloje įgytų teorinių istorijos, literatūros, technologijų dalykų žinių papildymas praktine veikla, bendradarbiavimo, smalsumo, fizinio aktyvumo skatinimas, pasitikėjimo savo jėgomis ugdymas – viskas sutilpo į turiningą pažintinę - patyriminę išvyką į Anykščius.

Vorutos radiniai pasakoja

Pirmasis sustojimas - XIII–XV a. Šeimyniškėlių (Vorutos) piliakalnio istorinis kompleksas – vienas didžiausių gynybinių įtvirtinimų Rytų Lietuvoje. Čia mokiniai supažino su piliakalnio teritorijoje archeologų rastais radiniais, bylojančiais apie pilėnų gyvenimo būdą bei kultūrą, pilių apgulties techniką ir karybą. Mokiniai dalyvavo šaudymo iš lanko ir aksties mėtymo varžybose, matavosi kario šarvus, galėjo paliesti ir išbandyti kiekvieną dominantį eksponatą.

Siauruko atradimai kiekvienam smalsuoliui

Antroji stotelė – Siauruko muziejus, kuriame mokiniai lygino siauruosius ir plačiuosius geležinkelius, mini viktorinoje pasitikrino savo žinias ne tik apie Lietuvos geležinkelių istorinę kilmę. Gido pakviesti sėdo į rankinę dreziną su prikabintu vagonėliu, išbandė pačią paprasčiausią bėginę transporto priemonę. Riedmenų ekspozicijoje apžiūrėjo skirtingas transporto priemonės, sužinojo keleivinio ir krovininio transporto sistemą ir jos funkcionavimą.

Medinių skulptūrų parkas „Praeities takas“

Trečiajame sustojime buvo įdomu pasižvalgyti po skulptoriaus Valerij Kunigel 20 skulptūrų ekspoziciją „Praeities takas“. Meno kūriniai išsiskiria tikroviška išvaizda bei atspindi autoriaus neribotą fantaziją.

Kalitos kalno linksmybės

O ant Kalitos kalno, skriedami didžiuliu greičiu vasaros rogutėmis, mokiniai galėjo pajusti naujas bei netikėtas emocijas.

 

7a ir 7b klasių vadovės R. Sabaliauskienė ir R. Paukštienė