TŪM

Projektas „Tūkstantmečio mokyklos II“

crop 535x217 tum horizontaluslt 00 fichier de reproduction next generation eu posNaujos kartos LT 

Dirbame su Lions Quest

Lions Quest

UNIVERSALUS MOKYMO(SI) DIZAINAS

 

Projektas „MOKYKLŲ APRŪPINIMAS GAMTOS IR TECHNOLOGINIŲ MOKSLŲ PRIEMONĖMIS“


Mokyklu aprupinimas priemonem

 Projektas „Kokybės krepšelis“

Kuriame Lietuvos ateitį 2014 2020

Erasmus+ LELETO leidinys

Nuorodos

 

 

 

 

 

 

logo text 1080 

 Pilietiškumo mokykla LOGO

smm

Utenos jaunimo1

UVSB

Svietimo centras

Emokykla 

LM

NSA 

 

 

 

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Nuo 2015-01-01

Spalis - Tarptautinis mokyklų bibliotekų mėnuo

Parašyta 2021-11-12 Peržiūros: 213

Mūsų progimnazijos bendruomenė dalyvavo kasmetinėje viso pasaulio mokyklų bibliotekų šventėje. Šių metų tema: „Pasaulio pasakos“. Skaitydami pasakas mokiniai kartu su mokytojais keliavo į stebuklingą nykštukų, raganų, fėjų pasaulį, mokėsi pajusti žmogaus vertybes. O veiklų buvo išties nemažai.

Muzikos pamokose klausė muzikinės pasakos „Vabalų miestas“. Improvizavo, kūrė personažus, iliustravo.

Per lietuvių kalbos pamokas septintų klasių mokiniams buvo pristatyta jų pačių sukurta ir iliustruota pasakų knyga „Kuriu pasaką“. Prie knygos išleidimo prisidėjo socialinis partneris Utenos švietimo centras, kurio dėka buvo išspausdinti mokinių piešiniai. Lietuvių kalbos pamokose penktokai skaitė bei patys kūrė stebuklines pasakas.

Integruotų biologijos - tikybos veiklų metu šeštokai klausėsi pasakojimų bibliniais motyvais. Mokiniai atskleidė pagrindines šių pasakojimų mintis, apibūdindami sąsajas su gyvenimiška patirtimi ir atlikdami kūrybines užduotis. Istorijos, biologijos, tikybos integruotos veiklos tęsis ir po rudens atostogų.

Per technologijų - mitybos pamoką, 5b klasės pogrupis iliustravo Gianni Rodari pasaką „Čipolinas“. Piešdami jie daug sužinojo apie daržovių ir vaisių naudą jaunam organizmui. 5a klasės mokiniai skaitė ir aptarė pasaką „Kaip gerai, kad...“.

Geografijos pamokų metu mokiniai susipažino su pasaulio šalimis per jų sukurtas pasakas.

Pradinukus mokytojos skatino skaityti pasakas, jas pristatyti per užklasinio skaitymo pamokas. Taip pat jie vaidino pasakas ir džiaugėsi darydami darbelius susijusius su perskaitytomis knygomis.
Mokiniai pasakas skaitė ne tik lietuviškai, bet ir rusiškai, angliškai.

Per rusų kalbos pamokas skaitė pasakų knygą „Didžioji rusų pasakų ir bylinų knyga“ bei rusų liaudies pasakas originalo kalba. O per anglų kalbos pamokas skaitė ir iliustravo knygą ,,Pasaulio pasakos lietuviškai ir angliškai". Ketvirtokai susipažino su elektronine knyga „Sniego karalienė“.

Mūsų mokykla jau antrus metus dalyvauja Tarptautiniame knygos skirtukų mainų projekte. 4a klasės mokinių su meile pagaminti skirtukai iškeliavo į Kroatiją, o vyresniųjų klasių mokinių per dailės pamokas sukurti skirtukai pradžiugins mokinius iš Portugalijos.

Skaitydami, iliustruodami, pasakodami arba klausydami pasakų vaikai mokėsi pažinti aplinkinį pasaulį, sužinojo, kaip nugalėti sunkumus, atskirti gėrį nuo blogio. 
Dėkoju visiems už dalyvavimą mokyklų bibliotekų šventėje. Linkiu skaityti ir kurti pasakas.

Bibliotekininkė Danutė Slavinskienė