TŪM

Projektas „Tūkstantmečio mokyklos II“

crop 535x217 tum horizontaluslt 00 fichier de reproduction next generation eu posNaujos kartos LT 

Dirbame su Lions Quest

Lions Quest

UNIVERSALUS MOKYMO(SI) DIZAINAS

 

Projektas „MOKYKLŲ APRŪPINIMAS GAMTOS IR TECHNOLOGINIŲ MOKSLŲ PRIEMONĖMIS“


Mokyklu aprupinimas priemonem

 Projektas „Kokybės krepšelis“

Kuriame Lietuvos ateitį 2014 2020

Erasmus+ LELETO leidinys

Nuorodos

 

 

 

 

 

 

logo text 1080 

 Pilietiškumo mokykla LOGO

smm

Utenos jaunimo1

UVSB

Svietimo centras

Emokykla 

LM

NSA 

 

 

 

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Nuo 2015-01-01

Išvyka į Vilnių

Parašyta 2021-11-04 Peržiūros: 199

2021 metų spalio 28 d. 7b klasės mokiniai lankėsi Vilniuje pagal Utenos švietimo centro vykdomą, ESF finansuojamą projektą „Kūrybiškumo erdvė“.
Energetikos ir technikos muziejuje mokiniai vaikščiodami tarp garo katilų, turbinų, generatorių bei sudėtingų vamzdynų, susipažino su autentiška dar neseniai veikusia elektrinės įranga ir išgirdo koks atsakingas, įtemptas bei sunkus buvo elektrinėje dirbančių žmonių darbas. Edukacinės programos „Iliuzija – mokslas, mistika ar apgaulė“ metu mokiniai sužinojo, kas yra iliuzijos, miražas, pareidolija ir dirbtinės perspektyvos. Gido skirtos užduotys ne vieną privertė suabejoti savo regimaisiais pojūčiais.
Valdovų rūmuose, klausydami gidės pasakojimo, mokiniai vaikščiojo po įspūdingą archeologinį rezervatą, apžiūrėjo autentiškus mūrus ir šioje teritorijoje aptiktus unikalius radinius, prisiminė dalykus, kuriuos mokėsi per istorijos pamokas. Edukacinio užsiėmimo metu išmoko susiverti apyrankę iš įvairiaspalvių stiklo karoliukų. Tokiomis apyrankėmis, pasirodo, mėgdavo puoštis ir XIII amžiuje gyvenusios damos.
Išvykos pabaigoje išvykos dalyviai, pasisotinę netoli Vilniaus esančioje „MamaGrill“ kavinėje, dalindamiesi įspūdžiais, smagiai dainuodami ir nepamiršę padėkoti išvykos organizatorėms bei vairuotojui, grįžo į Uteną.

Projekto koordinatorė Ramunė Sabaliauskienė ir
Klasės vadovė Rima Paukštienė