TŪM

Projektas „Tūkstantmečio mokyklos II“

crop 535x217 tum horizontaluslt 00 fichier de reproduction next generation eu posNaujos kartos LT 

Dirbame su Lions Quest

Lions Quest

UNIVERSALUS MOKYMO(SI) DIZAINAS

 

Projektas „MOKYKLŲ APRŪPINIMAS GAMTOS IR TECHNOLOGINIŲ MOKSLŲ PRIEMONĖMIS“


Mokyklu aprupinimas priemonem

 Projektas „Kokybės krepšelis“

Kuriame Lietuvos ateitį 2014 2020

Erasmus+ LELETO leidinys

Nuorodos

 

 

 

 

 

 

logo text 1080 

 Pilietiškumo mokykla LOGO

smm

Utenos jaunimo1

UVSB

Svietimo centras

Emokykla 

LM

NSA 

 

 

 

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Nuo 2015-01-01

7a klasės diena Žalvario parke

Parašyta 2021-09-28 Peržiūros: 234

2021 metų rugsėjo 24 d. 7a klasės mokiniai dalyvavo integruotose anglų kalbos pamokos, ugdymo karjerai ir Utenos švietimo centre vykdomo projekto „Atvirkštinės klasės metodo taikymas tarptautinėje besimokančiųjų bendruomenėje“ veiklose Žalvario parke, kurias, kartu su klasės vadove Ramune Sabaliauskiene, organizavo iš Ispanijoje esančio Vicar miesto atvykusi anglų kalbos mokytoja Maria Soledad Tellez Montoro ir buvęs Vyturių progimnazijos mokinys Matas Sabaliauskas.

Žalvario parke, įsikūrusiame Skrebulių kaime, Molėtų rajone parko įkūrėjo Algirdo Nomeikos sūnus Algirdas, tęsiantis tėčio darbą, sklandžia anglų kalba mokiniams papasakojo kaip kilo mintis įkurti šį neįprastą ne tik pramogomis, bet ir gilia prasme alsuojantį parką, kuriame susijungia praeitis, dabartis ir ateitis, kuriame nei vieno daikto nėra atsiradusio šiaip sau. Kiekvienas eksponatas - šiuolaikinio meno kūrinys, turintis savo istoriją arba įprasminantis tam tikrą idėją. Parko savininkas trumpai papasakojo apie individualaus verslo kūrimo ir plėtojimo ypatumus. Ši, su ugdymu karjerai susijusi tema, yra ir bus tęsiama klasių valandėlių metu.

Parke dalyviai susipažino su gausybe netikėtų eksponatų, neįprastų erdvių, išgirdo įdomiausių pasakojimų, dalyvavo įdomiose veiklose. Mokiniai ir mokytojai žaidė komandos formavimo žaidimus „Surask lobį“, „Kolektyvinės slidės“, išbandė baimės faktorių, ėjimą per Šreko pelkę, skrydį lynu per didžiulį vandens telkinį, senovinėje klėtyje mėtydami batą rungtyniavo kas bus taiklesnis, išbandė savo lankstumą „Limbo“ rungtyje. Geriausiai pasirodę komandos buvo apdovanotos Žalvario parko medaliais.

Dėkojame gidui - parko šeimininkui Algirdui už perduotas patirtis, nuoširdumą ir puikias anglų kalbos žinias. Ačiū 7a klasės tėveliams ir Utenos švietimo centrui už suteiktą galimybę nuvykti į parką ir už gardžias dešreles, kurias, po smagių veiklų išalkę, kepėme didžiulėje, metro dydžio keptuvėje ant laužo. Džiaugiamės atitrūkę nuo įprastinių pamokų mokyklos suole, pajutę tikrą, nesuvaidintą bendrystės jausmą.

7a klasės vadovė, anglų kalbos mokytoja Ramunė Sabaliauskienė