TŪM

Projektas „Tūkstantmečio mokyklos II“

crop 535x217 tum horizontaluslt 00 fichier de reproduction next generation eu posNaujos kartos LT 

Dirbame su Lions Quest

Lions Quest

UNIVERSALUS MOKYMO(SI) DIZAINAS

 

Projektas „MOKYKLŲ APRŪPINIMAS GAMTOS IR TECHNOLOGINIŲ MOKSLŲ PRIEMONĖMIS“


Mokyklu aprupinimas priemonem

 Projektas „Kokybės krepšelis“

Kuriame Lietuvos ateitį 2014 2020

Erasmus+ LELETO leidinys

Nuorodos

 

 

 

 

 

 

logo text 1080 

 Pilietiškumo mokykla LOGO

smm

Utenos jaunimo1

UVSB

Svietimo centras

Emokykla 

LM

NSA 

 

 

 

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Nuo 2015-01-01

Užsienio kalbų pristatymas penktokams

Parašyta 2021-05-24 Peržiūros: 321

Gegužės 19 dieną vyko progimnazijos penktokų susitikimas su užsienio kalbų mokytojomis. 6-oje klasėje mokiniai pasirinks antrąją užsienio kalbą.
Rusų kalbos mokytoja Ana Ovčinikova kalbėjo apie tai, kodėl svarbu mokytis rusų kalbos. 7A klasės mokinės Miglė Mickonytė ir Austėja Matelionytė „patikrino“ penktokų rusų kalbos žinias: skaitė rusiškus žodžius, o mokiniai vertė į lietuvių kalbą. 6a klasės mokinės Arminta Paškauskaitė ir Samanta Paukštytė supažindino su Rusijos geografine padėtimi, įžymybėmis. Penktokai sužinojo, kad Rusija yra didžiausia valstybė pasaulyje. Visi buvo sužavėti medinėmis lėlėmis vadinamomis „Matrioškomis“, kurios savo viduje slepia dar kelias mažesnes savo kopijas. Refleksijai septintokės pasiūlė žaidimą, kuriuo patikrino, kiek atidžiai penktokai klausė. Mergaitės užbaigė pristatymą dainele „Улыбка“ (Šypsena).
Vokiečių kalbos mokytoja Laimutė Sviklienė kalbėjo, apie vokiečių kalbos populiarumą, kokiose šalyse yra kalbama vokiečių kalba. Mokiniai susidomėję vertė iš vokiečių kalbos į lietuvių kalbą mokytojos sakomus žodžius.
Penktokai klausėsi susidomėję. Pasibaigus pristatymui, mokytojos sulaukė nemažai klausimų. Po šio susitikimo daugeliui tapo aiškiau kokią antrąją užsienio kalbą pasirinkti.

5a klasės auklėtoja Loreta Deveikienė
5b klasės auklėtoja Genovaitė Šipkuvienė