TŪM

Projektas „Tūkstantmečio mokyklos II“

crop 535x217 tum horizontaluslt 00 fichier de reproduction next generation eu posNaujos kartos LT 

Dirbame su Lions Quest

Lions Quest

UNIVERSALUS MOKYMO(SI) DIZAINAS

 

Projektas „MOKYKLŲ APRŪPINIMAS GAMTOS IR TECHNOLOGINIŲ MOKSLŲ PRIEMONĖMIS“


Mokyklu aprupinimas priemonem

 Projektas „Kokybės krepšelis“

Kuriame Lietuvos ateitį 2014 2020

Erasmus+ LELETO leidinys

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Nuo 2015-01-01

Būrelis „Kūrybos valanda“

Published Date Hits: 864

NVŠ „Kūrybos valanda“


Pavadinimas - „Kūrybos valanda“
Vadovas - Aldona Sirutienė
Užsiėmimai skirti - 5-8 klasių mokiniams, 2 val. per savaitę
Užsiėmimai vyksta – trečiadieniais 13.00-14.30 val.
Programa suteiks galimybę atskleisti vaiko kūrybines galias ir gebėjimus. Užsiėmimų metu mokiniai: susipažins su dizainu, spalvų pasauliu, lavins medžiagų atpažinimo ir jų taikymo įgūdžius, gebės fantazuoti, vaizduoti, stilizuoti, apibendrinti ir savarankiškai kurti. Siekiama individualizavimo – orientuojamasi į vaiką, jo pasiekimus ir mokymosi ypatumus, individualią gabumų raidą. Kūrybingumo ir iniciatyvumo – ugdomas mokinių kūrybinis mąstymas, atsakomybės už savo mokymąsi prisiėmimas, taip pat meninės raiškos pasiekimų pristatymo visuomenei gebėjimai.

Tikslas:
Formuojant mokinių gebėjimą išsiugdyti technologinio raštingumo pagrindus mokėjimo mokytis, komunikavimo, pažinimo, iniciatyvumo ir kūrybiškumo, asmenines bei kitas kompetencijas.

Uždaviniai:
Ugdyti mokinių veiksmingą strategiją, ugdyti brandžias asmenybes ir įtraukti vaikus į aktyvią kūrybinę veiklą. Ugdyti asmenines ir socialines vertybines nuostatas, toleranciją, kūrybiškumą ir saugoti gamtos ir kultūros išteklius, juos gausinti, racionaliai ir veiksmingai. Planuodami bei organizuodami kūrybinę ir praktinę veiklą, mokės kūrybiškai, funkcionaliai, estetiškai, ekonomiškai projektuoti dirbinius.

Siekiamas tikslas:
Mokymo metu vaikai išmoks kombinuoti nesudėtingus meno dirbinius, pasirinkti medžiagas, susipažins su naujų šiuolaikinių medžiagų ypatumais, įvairiomis taikomųjų bei dekoratyvinių rankdarbių atlikimo technikomis, išmoks atlikti meninio dirbinio kompoziciją pagal individualiai sukurtą projektą, naudodami įvairias tradicines ir šiuolaikines medžiagas bei technikas. Gražūs, skoningi, funkcionalūs meno dirbiniai yra neatsiejama mūsų gyvenimo dalis. Tai kūrybiškas, nereikalaujantis sudėtingų įrenginių darbas. Programos lankytojai ugdys kantrybę, išradingumą, pasitikėjimą savimi, erdvinį mąstymą ir sieks galutinio estetinio rezultato.